Må bra på jobbet

En viktig fråga att ställa sig emellanåt är hur du egentligen mår på jobbet. Är du stressad, har du en god relation med dina arbetskamrater, stöd av chefen och intressanta uppgifter? Alla jobb har sina plus och minus, men för att ha en skön och meningsfull vardag är det viktigt att trivas på jobbet.

Jobbets inverkan på vår hälsa

Vår arbetsplats har stor inverkan på vår hälsa. Du kan älska ditt jobb och trivas med uppgifterna, men ändå må dåligt av för mycket stress. Många utbrända har verkligen gillat sina jobb, men det har blivit för mycket. För andra personer kan jobbet vara långtråkigt. Det skapar en trötthetskänsla och gör oss passiva. Det är viktigt att du frågar dig hur ditt jobb påverkar din hälsa. De flesta av oss kan förvisso tycka att måndag morgon är lite jobbig, men det är inte detsamma som att må dåligt av jobbet. Om du redan på söndagskvällen eller rent av tidigare på helgen börjar att tänka och stressa över jobbet, så är det en varningssignal om att något inte stämmer. På alla arbetsplatser finns det stressigare tider, men det är viktigt att denna stress inte finns hela tiden.

Dags att söka nytt jobb

Om du känner dig stressad eller utanför på jobbet kan det vara dags att söka nytt jobb. Särskilt om du har påtalat problemen för din chef, men ingen förändring har skett. Då kan du gå ut på Platsbanken för att se vilka jobb som finns. När du söker jobb är det viktigt att du inte hamnar i samma situation som du går iväg ifrån, utan att du hittar ett jobb som du kommer att må bra utav.