Träna utomhus på vintern – skaffa pannlampa

Tillhör du dem som hur lätt som helst får till träningsrutinerna under sommarhalvåret för att sedan bli en riktig soffpotatis på vintern? Mörkret och kylan passar inte alla och det kan vara riktigt svårt att använda sin disciplin till att ta sig ut och träna. Med en pannlampa kan det dock bli lite lättare och en bra pannlampa lyser upp och gör att det känns tryggare att vara ute.

Peppa dig att ta dig ut i mörkret

Det är mycket hälsosamt att utföra sin träning utomhus istället för inne. Anledningen är främst för att man får frisk luft och även lite sol när den tittar fram. Att träna ute är även mer terapeutiskt för kropp och själ då man får komma ut och se lite andra saker än de fyra väggarna inomhus. Man ser och hör fåglar, får känna vinden och uppleva de fyra elementen och allt det är positivt för den mentala hälsan. Utomhusträning ger med andra ord kroppen fler fördelar jämfört med inomhusträningen och därför är det fördelaktigt att träna ute året om. De flesta finner det dock ganska enkelt att ta sig ut och cykla, promenera eller jogga på våren och en bit in på hösten, men desto svårare blir det när mörkret faller och kylan blir dominerande. Många faller in i vanan att hoppa över träningen då det är svårt att tvinga sig ut i mörkret och kylan. Men för den som ändå vill försöka hålla kvar vanan att träna ute även på vintern, kan man försöka peppa sig själv lite. Det gör man genom att:

  • Köpa en pannlampa.

Många känner sig otrygga av att vara ute i mörkret och riskerna med att inte se och inte synas är fler på landsbygden. Att investera i en pannlampa är ett bra sätt att både se och synas och det kan vara ett sätt att få mer motivation till att ta sig ut.

  • Köpa kläder efter väder.

En stor anledning till varför många håller sig inne på vintern är bristen på bra kläder. Det finns gott om träningskläder för de kallare månaderna och det gäller att anpassa träningskläderna efter årstiden. Investera i bättre vinterkläder specifikt för träningen, då lär det bli betydligt skönare att vara ute.

  • Träna med någon annan.

Det kan vara tacksamt att träna med någon annan på vintern. Dels är det ett sätt att peppa varandra att komma ut och dels kan det ge en ökad trygghet.