Låt bra hudvård bli en del av din livsstil

Ett hudvårdsintresse kan även vara en livsstil. Att ta hand om sig själv och sin hy är bra för välmåendet. Det är inte ovanligt att göra morgon- och kvällsrutinen till en trevlig stund med tid för sig själv i badrummet. Att lägga till flera steg i hudvårdsrutinen är ett bra sätt att skapa ett avkopplande hemmaspa vilket är vardagslyx för många. Här kan du läsa mer om hur du kan göra så att hudvård blir en del av din livsstil.

Välj ett lyxigt hudvårdsmärke

När det gäller hudvård är kvalitet bättre än kvantitet. Kända och exklusiva kvalitetsmärken som mesoestetic är utmärkta för personer som är intresserade av hudvård såväl som de som vill unna sig lyxiga och effektiva produkter. Elixir Cosmeceuticals är ett härligt märke som passar dig som vill ha hudvård som ger resultat. Produkterna innehåller många aktiva ingredienser med vetenskapligt dokumenterad effekt, exempelvis retinol som är ett A-vitamin. Glykolsyra, antioxidanter och enzymer är andra ingredienser som ofta förkommer i produkterna från Elixir Cosmeceuticals.

Fem viktiga steg i hudvårdsrutinen

Ge dig själv en rogivande livsstil med en härlig rutin i badrummet. Enligt Elixir Cosmeceuticals bör en lyckad hudvårdsrutin innehålla följande fem steg:

  • Rengöring – det första steget i rutinen som avlägsnar döda hudceller, smuts och smink. En bra rengöring gör att efterföljande produkter kan tränga djupare ner i huden och på så sätt ha bättre effekt.
  • AHA- eller BHA-peeling som stimulerar kollagenproduktionen, ger lyster och förbereder huden för serum.
  • Serum och andra produkter med cellkommunicerande ingredienser som antioxidanter och retinol.
  • Återfuktande kräm för en frisk, len och smidig hy. Ingredienser som glycerin, aminosyror och ceramider är mycket bra för att ge din hy fukt.
  • Solskyddsfaktor för att skydda huden från farliga UVA och UVB-strålar från solen.

Med ovanstående steg kan du få en frisk och vacker hy samtidigt som du har en trevlig rutin i badrummet!