Vårda din hud

Hur mycket tid lägger du på hudvård? Vissa personer älskar att ta hand om huden och kroppen, medan andra lätt glömmer bort det. Det är klokt att skapa en hudvårdsrutin så att ditt ansikte, din kropp och dina fötter mår bra.

Daglig hudvårdsrutin

Din hud behöver omsorg och vård varje dag. Ditt ansikte utsätts för både vind, sol, torr luft framför datorskärmen och olika kemikalier. Börja dagen med att tvätta ansiktet och smörja in huden med en vårdande kräm med solskydd. Även vintertid. För att hitta en ansiktskräm som passar din hud kan du läsa livsstilsmagasinet Damernas Värld, som också skriver om mode och skönhet. Om du använder smink bör du satsa på ekologiskt smink eller mineralsmink. Var snäll mot din hud. På kvällen ska du alltid tvätta ansiktet och smörja in det, gärna med en fetare nattkräm.

Kroppen och fötterna

Det är också viktigt att smörja in kroppen med en skön lotion. Glöm inte heller att vårda dina fötter. Smörj in dem varje gång som du har duschat. Du bör även fila fötterna ett par gånger i veckan så att hälarna är mjuka. Sitt gärna med fötterna i fotbad någon gång emellanåt. Dina fötter bör hela din kropp, så det är viktigt att du vårdar dem.