Livsstilen kräver rätt kläder

Dessa eviga ditt och datt-frågor. Är du en stads- eller landetperson? Är du en katt- eller hundmänniska? Är du en finskjorte- eller munkjackeperson? Eller är du en person som säger: Måste man verkligen välja och vara det ena eller det andra? Kan man inte var båda samtidigt? Är du en social kameleont som både älskar gruppsällskap, ensamhet och tvåsamhet? Ligger din livsstil i linje med följande: Att å ena sidan klä upp dig till tänderna och vara på årets häftigaste festbjudning, för att strax dagen efter stå med spaden i högsta hugg iförd gummistövlar och fritidskläder för att gräva upp potatislandet? För den typen av livsstil finns också, rätten att vara lite både och, helt enkelt.

Rätt klädd för ändamålet

Är igenkänningsfaktorn hög av ovanstående text? Av att faktiskt vara bägge delarna? Den ena livsstilen behöver faktiskt inte ta ut den andra. Att komma till ett bröllop i fritidskläder är ingen bra idé. Lika illa är det att komma i en klänning som påminner eller till och med överslår brudens klänning. Regeln är att vara rätt klädd för uppgiften, sammanhanget eller tillfället.

Kläderna ingår i en persons livsstil, ofta identifierar vi oss genom klädstil, musiksmak och intressen. Oavsett är kläder som en verktygslåda, du slår inte i en spik med en såg. Lika lite som du rensar hängrännorna, är ute i skog och mark eller är på fisketur i lågskor eller högklackat. Ett blåställ, regnställ eller fritidskläder kommer väl till pass när miljö, syftet eller uppgiften kräver rätt kläder för genomförandet av uppgiften.

Idag är livsstilen något föränderligt

För någon generation bakåt i tiden var en livsstil något man behöll livet ut och identifikationen av vem man var kopplades till yrkestitel. Till viss del är detta även sant idag. Dock byter vi yrken, vidareutbildar oss och utvecklar oss själva genom nya intressen och livsstilar. Idag är livsstilen något föränderligt, under ett liv kan en person ha gått från karriär i stan till att flytta ut på landet och odla sina egna grönsaker. Från snabbmatskedjor och färdiga meals i storstan till hemmagjord vegetarisk korv, långkok och hembakat bröd. Faktum är att livsstilen påverkar våra gener enligt nya forskningsrön. Kom ihåg, det är aldrig för sent att bryta upp, utvecklas och ta nya nyfikna steg! Det kan göra både dig men även framtida generationer gott – beroende på vilket livsstil du väljer att leva och följa!