Livet innan och efter en bröstoperation

Går du i tankar om att operera brösten? Då bör du noga tänka igenom ditt beslut. Oavsett om du ska förstora, förminska eller korrigera brösten, bör du tänka över vilka för- och nackdelar som finns med att genomgå en bröstoperation. Det finns nämligen alltid risker med en operation, oavsett hur stor eller liten den är.

Innan bröstoperationen

Den som planerar att genomgå en bröstoperation gör det inte av en slump. Vanligtvis har personen i fråga tänkt länge över beslutet att operera sina bröst och anledningarna till operationen kan vara många. Dock är det inte bara bröstförstoringar det handlar om när man pratar om bröstoperationer. En bröstoperation kan även handla om att vilja förminska sina bröst och/eller korrigera dem så de blir mer symmetriska.

Innan beslutet fattas att genomgå en bröstoperation är det viktigt att överväga alla för- och nackdelar. En bröstoperation kan förändra livet på gott och ont och det är viktigt att överväga alla aspekter. Dels är en bröstoperation en kostsam operation som kostar flera tiotusentals kronor. Dels medför en operation även risker och det finns alltid risk för komplikationer av olika slag. Men som med allt annat är det viktigt att tänka över om det är värt risken då resultatet kan förändra livet till det positiva.

Efter bröstoperationen

Den som har genomgått en bröstoperation får ett nytt liv. Beroende på vilken operation som har genomförts kan personen uppleva bättre mobilitet tack vare en mindre byst, bättre självförtroende tack vare en mer symmetrisk byst eller känna sig mer kvinnlig tack vare en större byst. Dock kan det ta ett tag att vänja sig vid sin nya byst, speciellt om bysten har blivit större. En större byst medför nämligen ett annat rörelsemönster och sovmönster då den nya bysten kan vara i vägen för diverse rörelser som man tidigare kunde utföra utan problem.