Börja med powerwalking

Power walking är en mycket effektiv och rolig träning som du kan utöva överallt. Det enda du behöver är bekväma kläder och ett par bra skor.

Power walking

Power walking handlar om att promenera på ett intensivt och kraftfullt sätt. Du kommer snabbt framåt och får upp pulsen. Du förbättrar din kondition och bygger muskler genom att power walk. Det är en motionsform som passar alla, så länge du börjar på ett hälsosamt sätt. Det är många som har gått ner i vikt genom att power walk. Om du vill ha ett program att utgå ifrån kan du läsa hälsotidningen iForm som har power walking-program för både nybörjare och aktiva motionärer.p>

Kom igång

För att må bra i kroppen behöver du anstränga dig, men samtidigt inte överanstränga dig. Införskaffa bra promenadskor, gärna riktiga sportskor, så kan du sätta igång. Börja med att promenera i ett ökat tempo kortare bitar. Vältränade personer kan powerwalka 6-8 kilometer på en timme, med full fart hela tiden, men det är ingenting som du bör satsa på i början. Om du inte brukar träna är det klokt att bara komma igång med att promenera. För varje vecka tar du längre power walking-pass. Så kommer du snart se resultat på både kropp, våg och hur snabbt du kan gå.