Förebygg rynkor med en ögonkräm

Oavsett hur hälsosam livsstil man har, undkommer man inte det faktum att huden förändras med åldern. Huden i ansiktet blir mer torr på äldre dagar och det är något som först märks på huden runt ögonen. Huden runt ögonen är mycket tunn och skör, vilket gör den extra benägen att drabbas av torrhetsrynkor.

Torr hy runt ögonen? Smörj med ögonkräm!

De första ålderstecknen brukar uppkomma i sena 20-årsåldern. Då kan en förändring i huden märkas av då huden kan upplevas som mer känslig och torr jämfört med tidigare. Hudvårdsrutinen som tidigare fungerade bra kan plötsligt kännas otillräcklig på olika sätt. Framförallt märker många av att huden runt ögonen förändras. Huden blir lättare torr och tar inte åt sig produkterna lika lätt som tidigare. Man kanske även har börjat ana att rynkor börjat uppstå samt klåda och irritation till följd av torrhet. Då kan man behöva komplettera sin vardagliga hudvårdsrutin med en ögonkräm. Med rätt ögonkräm ger man huden runt ögonen det den behöver för att må bra och ger den rätt förutsättningar att bli återfuktad, balanserad och rynkfri.

Det kan vara svårt att hitta en passande ögonkräm och därför kan det vara en bra idé att rådfråga andra. Även Youtube kan vara till hjälp då många recenserar ögonkrämer där. Annars är det bästa att prova sig fram. Viktigt att komma ihåg är dock att dyrast inte alltid behöver vara bäst. Många hudvårdsprodukter som är dyra innehåller nämligen fler ingredienser som i sin tur ökar risken för att en allergisk reaktion ska uppstå. Men man bör inte heller välja det billigaste alternativet då risken istället finns att produkten innehåller för mycket vatten, vilket inte gör tillräckligt för att återställa hudens fuktbalans. Undvik även alla produkter med parfym då det kan irritera huden och ge en motsatt effekt.