Laga goda cannelloni enkelt

Fyllda pastarullar med mustig sås. Låter det gott men krångligt att laga? Det behöver det inte vara. Här berättar vi hur du enkelt lagar så kallad cannelloni att imponera på middagsgästerna med.

Köp färdiga pastarör

Visst kan du göra din egen pastadeg och sedan forma egna cannelloni själv. Det är dock ganska tidskrävande och också rätt så svårt att få till perfekt. Då är det istället ett bra alternativ att köpa färdiga pastarör, exempelvis från Barilla. De går snabbt att fylla med den fyllning du gillar och sedan sätta in i ugnen. Ingen kommer heller att märka att du köpt dem färdiga, så har du en dejt du vill imponera på behöver du inte oroa dig.

Välj en fyllning

Du kan fylla dina cannelloni med det du själv gillar, men här följer några förslag. Blanda till exempel ricotta, parmesan, vitlök och spenat till en god fyllning. Stekt svamp tillsammans med ricotta och parmesan blir även det en god fyllning. Många gillar också att fylla sina pastarör med skinka eller köttfärs. Egentligen går dessa rör att fylla med nästan vad som helst, men du behöver något som håller samman fyllningen, till exempel någon typ av färskost. Glöm inte heller att krydda din fyllning ordentligt. Fyllningen får du sedan enklast in i pastarören med hjälp av en sprits.

Glöm inte såsen

För att dina cannelloni ska bli mjuka och goda är det viktigt att du lägger dem i någon typ av sås. Här finns ett recept på en tomatsås som fungerar utmärkt. Du kan också göra en bechamelsås med ost. Den gör du enkelt genom att först göra en bottenredning och sedan fylla på med mjölk och grädde. När såsen har tjocknat låter du riven ost smälta i den. Ju smakrikare ost du väljer, desto smakrikare blir din sås.