Hårets betydelse för självkänslan

En del personer är inte alls brydda om sitt hår medan andra bryr sig desto mer. För människor som lider av tunt hår eller håravfall kan det ställa till en hel del bekymmer. Det är inte sällan personer som månar om sitt utseende mår dåligt av att håret försvinner eller förändras. Om du har problem med att du fått tunnare hår eller håravfall kan du kolla in behandlingar mot detta på nordichair.com som erbjuder hårtransplantation och PRP-behandling. På nordichair.com kan du se före och efterbilder på personer som har genomgått en behandling för att få tillbaka sitt hår.

Se över dina levnadsvanor

Att ha ett vackert hår har betydelse för många och det är många som anser att håret är viktigt för att göra ett bra första intryck på andra människor. Att ha en dålig hårdag är en sak, det går oftast att åtgärda med olika produkter eller en huvudbonad. Det är värre när håret får sämre kvalité än normalt eller faller av. När det händer kan många känna sig stressade och det är inte konstigt att självkänslan påverkas negativt. Om du tappar hår och mår dåligt av det ska du försöka komma underfund med vad som orsakar det. Du kan se över hur du lever ditt liv. Kosten är bra att börja med, vad du äter kan påverka håret i olika riktningar. Hår som tappar sin lyster och är mer skört än vanligt kan bero på bland annat kiselbrist.

Jobba med dig själv

Ett hårstrå växer ungefär 0,3 millimeter per dag och det kommer att ta tid att få resultat genom olika livsstilsförändringar. Medan håret växer är det bra att jobba med din självkänsla och dig själv. Att ha ett positivt och självsäkert kroppsspråk är viktigt eftersom det påverkar hur andra ser på dig men även hur du själv ser på dig själv. Dagar som du känner dig mindre fin ska du försöka sträcka på dig lite extra och trösta dig med att det bara är en dålig hårdag, alla har dåliga dagar emellanåt. Försök att möta världen med ett leende eftersom det gör att du ser mer självsäker och vacker ut. Det ligger mycket i ordspråket fake it until you make it.

Tips för att håret ska se bättre ut

Om du har tunt hår finns det saker som du kan göra förutom att genomgå en behandling. Det är en fördel att välja frisyr efter din hårkvalitet. Om du vill ge en illusion om att ha mer volym i håret ska du tvätta det på morgonen istället för på kvällen. Tänk på att inte borsta håret när det är blött. Hårstråna är känsligare när håret är blött och riskerar att gå av om du borstar för mycket. Att locka håret gör att du får mer volym. En bra och snygg frisyr som inte sliter på håret är flätor.