Driva företag på landet

Det är många som driver eget företag på landet. Idag kan du bokstavligen bo uppe i fjällvärlden, samtidigt som du gör affärer mot Australien. Globaliseringen har verkligen underlättat för personer som vill bo på landet och kunna försörja sig.

Driva eget företag

Vissa personer har eget företag för att de är naturliga entreprenörer och gillar att driva egna projekt. Andra har eget företag för att det ger dem en möjlighet att jobba med sin utbildning eller intresse. Om din dröm är att bo på landet är just eget företag ett bra alternativ om du inte hittar något jobb på arbetsmarknaden. Du kan nästan driva vilket slags företag som helst när du bor i en liten by, tack vare globaliseringen. Ett företag på landet behöver inte ha något med skogs- eller jordbruk att göra. Du kan driva ett marknadsföretag som riktar sig mot den amerikanska marknaden trots att du bor i Värmlands djupaste skogar.

Skogs- och jordbruksföretag

Om du äger ett jordbruk eller skog måste du vara företagare. Att leva heltid på skog- eller jordbruk kräver stora arealer och mycket arbete. Undantaget är att satsa på ett mindre ekologiskt jordbruk och sälja högkvalitativa produkter. Intresset för att köpa närodlat ökar markant, vilket ger större möjligheter för små bönder att lyckas. Om du vill leva på skogsbruk behöver du ha många hektar skog. Skogsindustrin en viktig bransch i Sverige och intresset att använda träprodukter i allt från kläder till nya material ökar.

Företag online

Du kan också starta ett företag som du driva online. Det kan vara allt från en blogg till att du bygger vackra möbler i trä som du säljer. Ett tips är att följa den svenska konstnären och youtubern Jonna Jinton som bor i Norrlands inland, samtidigt som hon har kunder över hela världen.